Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Neonode
Teknik |

Neonode: Ljusa framtidsutsikter efter utmanande årsinledning

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos Neonode har inledningen av bjudit på flera utmaningar, samtidigt som det råder en optimism för verksamhetens och försäljningens utveckling.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Inledningen av året har bjudit på flera utmaningar på grund av pandemin som fortsatte sätta spår under vintern och våren genom lock-downs på flera av våra nyckelmarknader och genom en ökad osäkerhet och minskad riskvilja hos vissa kunder. Vi har även sett negativa effekter på grund av komponentbrist som hämmat vissa av våra befintliga och nya kunder i deras produkttillverkning och även påverkat nya lanseringar. Samtidigt är vi glada att kunna säga att vi sett en fortsatt ökad efterfrågan på våra TSM-produkter från hisskunder och från kunder inom det segment som på engelska kallas Interactive Kiosks och även så ett ökat intresse för våra teknikplattformar som vi erbjuder licenser till, säger Urban Forssell, vd för Neonode, till Evertiq per mejl. 

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Förutom ovanstående skulle jag då vilja nämna valutakursförändringar drivna av olika globala faktorer. Vi har större delen av våra kostnader i SEK medan huvuddelen av våra intäkter är i USD, vilket gett en positiv effekt på vårt resultat. Samtidigt finns det andra faktorer (bland annat de jag nämner ovan) som påverkar resultatet negativt, så totalt sett tar de olika faktorerna ut sig, skulle jag säga, berättar Urban. 

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Den allmänna osäkerheten får vad som händer med konjunkturen, räntorna och inflationen både i Sverige och i världen i stort är något som kan komma att påverka oss direkt, men kanske framför allt indirekt genom att våra kunder runt om i världen påverkas i sina verksamheter. Detta är något vill håller ögonen på och försöker parera för. Samtidigt är vi optimistiska för hur vår egen verksamhet och vår egen försäljning kan utvecklas under resten av det här året och kommande år. Vi har ett antal intressanta affärsmöjligheter som vi jobbar med, både i Asien, Europa och Nordamerika, så vi ser framtiden an med tillförsikt, avslutat Urban Forssell. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons