Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Elektronikproduktion |

Hexatronics EBITA upp som en raket – ökar 173 %

Preliminära siffror för andra kvartalet visar på 173 procent ökat EBITA-resultat jämfört med motsvarande kvartal föregående år, rapporterar det svenska fibertekniksföretaget Hexatronic.

Hexatronics försäljning och resultat under andra kvartalet 2022 förväntas öka kraftigt till följd av en stark tillväxt i främst USA, Storbritannien och Tyskland, fortsätter bolaget i ett pressmeddelande.

Nettoomsättningen för kvartalet uppgick preliminärt till cirka 1’662 miljoner kronor (782), vilket motsvarar 112 procent tillväxt jämfört med motsvarande kvartal föregående år, varav drygt 60 procent är organisk.

EBITA för andra kvartalet förväntas uppgå till 278 miljoner (102), vilket motsvarar 173 procent tillväxt jämfört med motsvarande kvartal föregående år och en EBITA-marginal om 16,7 procent (13,0).

Den starka utvecklingen under det första kvartalet förstärktes under det andra kvartalet. Vi har sett en fortsatt mycket hög efterfrågan från i princip alla våra marknader. De investeringar, i både organisation och kapacitet, vi gjort de senaste åren tillsammans med en ökad efterfrågan är starkt bidragande till det starka preliminära resultatet i det andra kvartalet, säger Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Group, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons