Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Multi-Teknik
Mönsterkort |

Multi-Teknik stärker försäljningen på öst- och västkusten

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos mönsterkortsleverantören Multi-Teknik berättar man bland annat om en expanderad försäljningsorganisation.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Givetvis har Covid-19-utbrottet för två år sedan fortsatt påverkat vår verksamhet, men tragedin i Ukraina får nog anses påverkat oss mest under denna period. Vi har dock lärt oss mycket under pandemin och dragit fördel av att vi redan tidigare varit robusta med våra tre logistik- och kvalitetscenter, säger Vasko Volcev, sälj- och marknadschef på Multi-Teknik, till Evertiq per mejl. 

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Om vi strikt affärsmässigt ska peka ut något enskilt som påverkat oss mest, är det förmodligen den höga tillväxt vi upplever sedan en längre tid. Förklaringen kan vara att vi på ett relativt sätt hanterat de kostnadsökningar vi erfarit på ett bra sätt, och därav ökat vår konkurrenskraft. En annan bidragande orsak är den allmänna komponentbristen som idag råder. Vi har sett en ökning av inkommande nya partnummer och versioner av befintliga mönsterkort, som ett resultat av att kunderna måste gardera sig med ekvivalenta komponenter, berättar Vasko. 

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Med tanke på omvärldsläget och eventuella penningpolitiska åtgärder är det synnerligen svårt att förutse detta, ens ett ganska kort perspektiv. Vi har ju 2008 i färskt minne, då inbromsningen kom överraskande fort. Vi har ändå ansett att vi har så goda signaler från våra kunder och förhållandevis lång horisont på inneliggande order att vi expanderat vår försäljningsorganisation i Göteborgsregionen, men även ytterligare en försäljare som ska bearbeta marknaden i östra Sverige och området i och runt Storstockholm, avslutar Vasko Volcev. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons