Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Smoltek ska lösa svårt medicintekniskt problem

Bolaget har fått en order för att utföra en konceptstudie för att lösa ett svårt materialtekniskt problem för ett globalt medicinteknikföretag. "Fantastisk affärsmöjlighet," skriver bolaget.

Syftet med konceptstudien uppges vara att bekräfta att Smolteks elektriskt ledande, vertikala kolnanofibrer kan utgöra funktionen som en sammankoppling (interconnect) mellan en integrerad krets och ett sensormaterial som inte är kompatibelt med metaller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det här är en fantastisk affärsmöjlighet för oss, i ett unikt sammanhang där vi egentligen inte ser några alternativa lösningar. Den medicintekniska industrin är mycket intressant som ett potentiellt affärsområde för Smolteks framtida expansion, i tillägg till våra två prioriterade affärsområden – halvledarindustrin, där vi utvecklar ultratunna kondensatorer för applikationsprocessorer samt vätgasindustrin, där vi utvecklar högpresterande cellmaterial till elektrolysörer, säger Håkan Persson, vd för Smoltek, i pressmeddelandet.

Smoltek skriver att man har samarbetat med det globala medicinteknikföretaget sedan en tid tillbaka och ett antal inledande tester har redan utförts. Den nu aktuella konceptstudien kommer att innehålla ett mer komplett test av konceptet, vilket bland annat syftar till att verifiera prestandan i lösningen och att säkerställa att sammankopplingen håller, samt att erhålla mer kunskap i hur man kan skala upp konceptet till volymproduktion.

Beställningen för att utföra konceptstudien är värd 40’000 euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons