Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Note
Elektronikproduktion |

Note ökar försäljning – trots utmaningar och bristsituation

Den svenska kontraktstillverkaren Note meddelar att försäljningen för andra kvartalet och det första halvåret ökade med 40 respektive 50 procent.

”Note fortsätter att utvecklas på ett övertygande vis,” skriver vd:n Johannes Lind-Widestam i delårsrapporten.

Bolagets andra kvartal summeras som ett rekordartat sådant med ”vår högsta omsättning hittills och en stark rörelsemarginal, trots utmaningar på både material- och valutamarknaderna”.

Försäljningen för kvartalet ökade med 40 procent till 898 miljoner kronor (642). Rörelseresultatet steg med 39 procent till 83 miljoner (60), och rörelsemarginalen stod oförändrad på 9,3 procent jämfört med samma period i fjol.

Resultat efter skatt uppgick till 59 miljoner, en ökning med 24 procent (47). Kassaflödet påverkades negativt av de fortsatta utmaningarna på marknaden för elektronikkomponenter.

Trots utmaningar kopplade till pandemin och fortsatt bristsituation på komponentmarknaden ökade Notes försäljning under det första halvåret med 50 procent till 1’719 miljoner kronor. Rensat för förvärv och valutaeffekter var tillväxten 29 procent. Under det andra kvartalet uppnåddes en tillväxt om 40 procent och nya rekordnivån för omsättning om 898 miljoner kronor. Den organiska tillväxten, rensad för förvärv och valutaeffekter, var i Q2 24 procent. Vi växer på samtliga hemmamarknader och inom samtliga kundsegment, skriver vd:n i rapporten.

Vidare skriver Lind-Widestam att bolaget ”förväntar sig fortsatt en mycket stark marknadsutveckling och ligger väl i linje med vårt mål att senast 2025 nå en försäljning om fem miljarder kronor”.

Vårt orderläge är fantastiskt bra och vi förväntar oss en försäljning om minst 3,6 miljarder kronor för helåret 2022 motsvarande en tillväxt för helåret om 35 procent. För andra halvåret motsvarar det en tillväxt om 25 procent. Vi ser fortsatt fram emot ökat rörelseresultat och stärkt rörelsemarginal”, säger Johannes Lind-Widestam.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons