Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bosch
Komponenter |

Bosch lägger nytt miljardbelopp på halvledare

Den tyska teknologijätten Bosch meddelar att bolaget investerar tre miljarder euro i affärsverksamheten för halvledare fram till 2026 – som bland annat ska leda till nya utvecklingscenter och renrumsyta.

Bosch kommer att bygga två nya utvecklingscenter i Reutlingen och Dresden, där den sistnämnda fab:en får renrummet utökat med 3’000 kvadratmeter. Investeringssummorna för detta uppgår till 170 miljoner respektive 250 miljoner euro.

Investeringen sker som en del av initiativet IPCEI on Microelectronics and Communications Technology, där syftet är att främja forskning och innovation.

Europa kan – och måste – dra nytta av sina egna styrkor inom halvledarindustrin och producera chip för den europeiska industrins specifika behov. Och det betyder inte bara chip i den nedre änden av skalan. Elektroniska komponenter som används inom till exempel elektromobilitetsindustrin kräver processstorlekar på mellan 40 och 200 nanometer. Det är precis vad Bosch wafer-fab:ar är designade för, säger Dr Stefan Hartung, ordförande i Boschs styrelse, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons