Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wärtsilä
Teknik |

Wärtsilä lägger ned produktion i Trieste

Teknologikoncernen Wärtsilä meddelar att produktionen i Trieste, Italien läggs ned, och att produktionen av fyrtaktsmotorer koncentreras till Vasa, Finland.

Beskedet om bolagets plan att ”optimera sitt sin europeiska motorproduktion” kom under torsdagsförmiddagen i förra veckan.

Det är en del av vår strategi att kontinuerligt övervaka vår tillverkningskapacitet för att säkerställa att vår operativa effektivitet förblir konkurrenskraftig. Under åren har vi kontinuerligt konsoliderat vårt tillverkningsfotavtryck i Europa, säger Håkan Agnevall, vd och koncernchef för Wärtsilä, i pressmeddelandet.

Wärtsilä skriver att beslutet att upphöra produktionen i Trieste påverkar 450 anställda, och att åtgärderna innebär besparingar på omkring 35 miljoner euro fram till 2025. Kostnaderna för att lägga ned produktionen uppgår till 130 miljoner euro.

Jag vill understryka att Italien och Trieste kommer att förbli mycket viktiga för Wärtsilä. Framöver kommer vår sida i Trieste att fokusera på FoU, försäljning, projektledning, inköp, service och utbildningsaktiviteter, säger Roger Holm, vd för Wärtsiläs Marine Power-verksamhet, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons