Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alltronic
Elektronikproduktion |

Alltronics sourcing-investering blev en framgångsfaktor

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos Alltronic har ett eget affärsområde för sourcing av komponenter visat sig vara en framgångsfaktor.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Vi har fortsatt en mycket god efterfrågan, vi såg en redan under Q4 2021 en ökad orderingång. Utmaningen för oss och förmodligen för de flesta i branschen är dels den fortsatta bristen på komponenter tillsammans med de kraftiga prisökningarna på allt ifrån komponenter, plast och transporter, säger Peter Ericsson, vd för Alltronic, till Evertiq per mejl.  

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Med tanke på den fortsatt rådande komponent- och halvledarbristen så får vi nog säga att de som gett mest avtryck är att vi tidigt valde 2021 investera i att skapa ett eget affärsområde för sourcing av komponenter vilket visar sig vara en framgångsfaktor , det har gjort att vi fortsatt kan hålla en hög takt i vår och våra kunders produktion. Den här investeringen har även vi gett oss ett par nya kunder genom att vi i de flesta fall kan löser bristen på komponenter. Utöver det ser vi att vår ISO-certifiering medfört att våra interna processer blivit effektivare, berättar Peter. 

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

På lite längre sikt ser vi med en viss oro på vilka effekter den allt mer stigande inflationen skapar på efterfrågan och tillväxten. För egen del och andra halvåret ser det mycket just ut, vi har en välfylld orderbok och en del nya spännande projekt på gång såväl inom utveckling/konstruktion som produktion. Vår bedömning är att marknaden kommer i större utsträckning efterfråga kompetens för om- och nydesign av elektronik när vi nu så sakteliga ser applikationer som byggs kring 5G tekniken med alla dessa nya möjligheter samt den starka tillväxten på av ladd- och kringutrustning till elfordonsmarkanden, avslutar Peter Ericsson. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons