Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Frontside
Elektronikproduktion |

Frontside: "Det sprutar ut kretskort just nu"

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos Frontside Electronics berättar man bland annat om en omsättningsökning som hållit i sig sedan årsstarten.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Vi hade en otroligt stark orderingång under 2021 som har ökat vår omsättning rejält. 19 av våra 20st största kunder har ökat plus att vi också kompletterat med några nya kunder under året. Varje månad sedan starten av 2022 har vi mer än dubblat vår omsättning mot föregående år. Det är utan tvekan i samarbete med våra extremt engagerade leverantörer och tålmodiga kunder. Det fullkomligt sprutar ut kretskort just nu till allas stora glädje, säger Helene Winberg, vd för Frontside Electronics, till Evertiq per mejl. 

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

På grund av den turbulenta komponentmarknaden är det omöjligt att lova varken pris eller leveranstid till kunderna. Vi beställer material enligt order och håller tummarna att allt ska flyta på. Flödet på inkommande material ökade rejält av någon anledning i andra kvartalet och helt plötsligt hade vi mer material än vad vi hade produktionstimmar till. Vi ska inte ropa hej över att proppen på komponentmarkanden skulle vara löst för det är den högst troligt inte på en längre tid. Det drog däremot med sig att vi fick sätta igång ytterligare en rekryteringsomgång. Fem nyanställningar och fem tillfälliga sommarkollegor var relativt snabbt på plats. Vi förskjuter vår arbetstid ytterligare lite till och har personal som går in och arbetar helg, berättar Helene. 

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Utsikterna ser otroligt fina ut för resten av 2022, vi har massor av roliga och spännande projekt som ska ut på marknaden. Vi har förstärk både sälj- och inköpsavdelningen med fler resurser och vår produktionsplanerare som började hos oss i januari 2022 börjar bokstavligen bli varm i kläderna.  Vår omsättningsökning har också bidragit till att vi behöver se över vår framtidsvision då vi redan passerat de siffror vi tidigare planerade för 2040. Det är inte helt smärtfritt att växa så som vi gjort det senaste året men det är en otroligt rolig utmaning och vi lär oss nya saker varje dag. Förändringar betyder ju också förbättringar och tvärt om och såklart vill man arbeta med det, avslutar Helene Winberg. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons