Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dennis Dahlgren / Actia
Elektronikproduktion |

Actias orderingång och personalstyrka ökar

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos Actias svenska gren har orderingången varit stark under perioden, samtidigt som personalstyrkan har utökats.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Vi har haft en otrolig orderingång i båda verksamheterna under första halvåret, vilket är fantastiskt kul. Samtidigt är komponentkrisen fortfarande ett faktum som fortfarande kräver mycket extra arbete och merkost. En reflektion är att intresset för lokal elektronikproduktion har ökat enormt på grund av omvärldsfaktorerna, säger Christian Sahlén, vd för Actia i Sverige, till Evertiq per mejl.

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Den mest specifika händelsen under perioden är att vi landat två stora kundkontrakt inom ett för oss nytt marknadsområde, nämligen motorcyklar. Det är två kunder där vi ska koppla upp både eldrivna motorcycklar och sådana som är kända för att låta mycket, berättar Christian.        

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Vi växer ordentligt både i orderingång och i personal. Vi har anställt ett 15-tal personer under första halvåret och ser ytterligare behov framåt. När det gäller utmaningar ser jag tyvärr att vi kommer att brottas med komponentbristen ytterligare en tid. Men det är hanterbart och vi har byggt upp en hel del erfarenhet, avslutar Christian. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons