Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Intel (används i illustrativt syfte)
Komponenter |

CHIPS Act får gehör i amerikanska senaten

Den amerikanska senaten lade under gårdagen en majoritetsomröstning för att gå vidare med den halvledarfrämjande lagstiftningen CHIPS Act, tänkt att stötta den inhemska industrin med 52 miljarder dollar inom både forskning och tillverkning.

Enligt Reuters rapportering fick lagstiftningen ett majoritetsstöd i omröstningen (64-34). Nu väntas en slutlig procedur under slutet av nästa vecka gällande antagande av lagstiftningen i både senaten och representanthuset, fortsätter nyhetsbyrån.

Branschorganisationen SIA (Semiconductor Industry Association) uttrycker sig positivt över att lagstiftningen går in i en ny etapp.

Det här är USA:s möjlighet att ge nytt liv i både tillverkning av chip, men också design och forskning, säger SIA:s vd, John Neuffer, i pressmeddelandet.

Branschorganisationen skriver att den inhemska kapaciteten för att tillverkning av halvledare har minskat från 37 procent (1990) till i dag ligga på tolv procent. Något som förklaras med bristande incitament för att bolag ska vilja etablera sig i landet.

”En kombination av bidrag, skattelättnader och forskningsinvesteringar behövs för att sätta fart på amerikansk halvledarproduktion och innovation,” fortsätter SIA.

GlobalFoundries vd, Dr. Thomas Caulfield, beskriver omröstningen som ”viktig, nödvändig och en välkommen milstolpe”.

Dagens omröstning är en viktig, nödvändig och välkommen milstolpe i ett försök att utveckla och anta riktlinjer som stärker USA:s högteknologiska tillverkningskonkurrenskraft, ekonomiska och nationella säkerhet, samtidigt som det skapar välbetalda arbetstillfällen, säger Caulfield. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons