Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ProvideU
Elektronikproduktion |

ProvideU: Stark orderstock – men kostnadsökningar oroar

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022?

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Efter en lugnare start 2022 jämfört med 2021 så är det nu full fart och när vi närmade oss halvårsskiftet så hade vi hämtat igen merparten av det vi tappade i inledningen av året och det ser mycket positivt ut framåt. Ett av våra större projekt stoppades upp runt årsskiftet men tack vare en stålande arbetsinsats från både försäljning och inköp så har vi ersatt det med nya projekt som rullat igång. Första halvåret har så klart handlat om att lösa materialbrister, men här har vi lyckats bra då ProvideU Components, som bland annat arbetar med hard-to-find-komponenter, stöttat upp och sett till att störningar har undvikits, så att ProvideU Assembly helt kunnat fokuserat på tillverkningen, säger Fredrik Forngren, vd på ProvideU, till Evertiq per mejl.

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Förutom det som nämnts ovan så är det självklart kriget i Ukraina tillsammans med COVID problematiken i Kina, berättar Fredrik.

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Vi går in i den andra halvan av 2022 med en stark och växande orderstock så det ser mycket bra ut framåt. Samtidigt så är den galopperande kostnadsökningen mycket oroande och hur den kommer att påverka marknaden på sikt. Vi kommer fortsätta att vara den flexibla och lösningsorienterade samarbetspartnern med en rak och tydlig kommunikation, vilket är en förutsättning för att vara framgångsrik i den här situationen som vi alla befinner oss i, avslutar Fredrik Forngren.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1