Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Taylor TX
Elektronikproduktion |

Samsung planerar jätteexpansion i Texas

Den sydkoreanska chipjätten Samsung Electronics rapporteras vilja göra en omfattande fabriksutökning vid produktionsanläggningen i Taylor, Texas.

Samsung har enligt amerikansk medierapportering för avsikt att expandera i Taylor i delstaten Texas. Den lokala tidningen Taylor Press är en av nyhetsförmedlarna som har gått igenom ett antal dokument släppta av den amerikanska tillsynsmyndigheten Texas Comptroller of Public Accounts.

Enligt dokumenten ansöker Samsung om att bygga ytterligare nio fabriker vid produktionsanläggningen. Får bolaget grönt ljus innebär det dels att fabriksantalet stiger till totalt elva, inräknat närvaron i Austin, men även att jobben ökar från drygt 2’000 till potentiellt 10’000 anställda. Samtidigt skulle bolagets investeringar i delstaten öka dramatiskt – från 17 till 184,6 miljarder dollar.

Men det skulle dröja fram till att sysselsättningen trappas upp i staden. Enligt dokumenten beräknar Samsung att starta upp fabrikerna, en efter en, från och med 2034, fram till och med 2042.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons