Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Obducat
Elektronikproduktion |

Svenska litografibolaget fördubblar intäkterna

Obducat, som levererar bland annat systemlösningar för litografiprocesser, mer än fördubblade sina intäkter och förbättrade sitt resultat under andra kvartalet.

Intäkterna uppgick till 10,9 miljoner kronor under perioden (4,7). Rörelseresultatet landade på -5,4 miljoner kronor (-7,0), och resultatet före skatt på -3,4 miljoner (-7,9).

Orderingången stannade på 36 miljoner, jämfört med 21,3 miljoner från samma period i fjol.

Den fortsatt positiva marknadsutvecklingen har lett till en ökad efterfrågan av de system som Obducat erbjuder och flertalet av våra kunder är världsledande inom sina marknader, skriver vd, Patrik Lundström i rapporten.

Bolaget uppger att man även märker av ett tilltagande intresse för produktionsservicekonceptet.

Kunderna är huvudsakligen företag som ämnar utkontraktera sin tillverkning och flertalet av våra pågående projekt har potential att nå större produktionsvolymer, berättar vd.

Digitalisering och elektrifiering ses som drivkrafter för en ökad efterfrågan.

Obducat har redan etablerat produktionslösningar som används vid tillverkning och processning av nya typer av substratmaterial såsom kiselkarbid (SiC) och galliumnitrid på kisel (GaN-on-Si) och de förväntas stå för en hög tillväxttakt under ett flertal år framöver, säger Lundström.

EU-satsningen European Chips Act förväntas medföra nya möjligheter för Obducat, berättar Lundström.

Vi undersöker för närvarande förutsättningarna för Obducat att erhålla stöd för att stärka möjligheterna till expansion inom vår satsning på produktionsservice.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons