Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz szachowski dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Rekordorder på batterielektrisk gruvutrustning till Sandvik

Sandvik meddelar att man erhållit en order för att leverera en batterielektrisk utrustningsflotta med truckar, lastare och borrar, samt service on-site till Foran Minings gruvprojekt McIlvenna Bay i Saskatchewan, Kanada.

Ordern, värderad till 330 miljoner kronor, är Sandviks hittills största på batterielektrisk utrustning, och kommer att bokas i det tredje kvartalet.

Enligt avtalet kommer Sandvik att leverera 20 batterielektriska fordon samt Battery as a Service. Utrustningen kommer att leveras under perioden 2023-2025. McIlvenna Bay är ett gruvprojekt under jord för koppar och zink som ligger i Flin Flon Greenstone-bältet och har en målsättning att vara koldioxidneutralt.

– Det är mycket glädjande att vi har valts av Foran Mining för att leverera våra ledande batterielektriska lösningar till det banbrytande McIlvenna Bay-projektet. Sandvik ser ett väldigt starkt momentum för vårt erbjudande inom gruvelektrifiering, som har stor potential för att driva på mer hållbar gruvdrift, samt att hjälpa våra kunder att öka produktiviteten, minska utsläpp av växthusgaser och främja arbetarnas hälsa, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik i ett pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons