Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

Oliver Blume tar över kaptensrollen för Volkswagen

Oliver Blume kliver in som ny koncernchef för Volkswagen-gruppen och efterträder därmed Herbert Diess.

Oliver Blume tar över roller från och med den första september och kommer då att kombinera den med sin roll som koncernchef för Porsche AG. Herbert Diess kommer samtidigt att avgå som koncernchef efter en ömsesidig överenskommelse, går det att läsa i ett pressmeddelande.

Volkswagens överstyrelse har även beslutat att att koncernens CFO Arno Antlitz kommer att ta på sig rollen som COO i tillägg till sin nuvarande tjänst. 

Oliver Blume började inom Volkswagen-koncernen 1994. Sedan dess har han haft ledande roller för märkena Audi, SEAT, Volkswagen och Porsche. Han har varit koncernchef för Porsche sedan 2015 och medlem i Volkswagens koncernledning sedan 2018.

– Oliver Blume har visat sin operationella och strategiska kompetens i flera positioner inom såväl gruppen som flera av märkena och har lett Porsche AG ur en finansiell, teknologisk och kulturell synvinkel med stor framgång under sju år. Enligt överstyrelsens synsätt är han nu rätt person att leda koncernen och att ytterligare förbättra dess kundfokus och positionering av dess märken och produkter, säger Hans Dieter Pötsch, ordförande för överstyrelsen, i pressmeddelandet.

Tillsammans med hela ledningsgruppen, kommer Oliver Blume att fortsätta att driva på omställningen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons