Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap
Elektronikproduktion |

Den starka tillväxten fortsätter för Incap

Efter ett starkt andra kvartal tågar Incap in i det andra halvåret 2022 med förbättrade utsikter. Bolaget bedömer att intäkterna och rörelseresultatet för 2022 kommer att vara klart högre än 2021.

Incaps intäkter växte med 82,2 procent och uppgick till 61,2 miljoner euro under årets andra kvartal, jämfört med 33,6 miljoner euro under samma period i fjol.

– Under de första sex månaderna av 2022 fortsatte kriget i Ukraina och nedstängningar i Kina att påverka den globala affärsmiljön och vi har inte sett de fulla effekterna av dem ännu. Den stigande allmänna inflationen och tillverkningskostnaderna samt den begränsade tillgången på komponenter fortsatte. Trots det gick vi bra med förbättrade intäkter och lönsamhet. Jag är tacksam mot vårt team som har arbetat mycket hårt för att säkra material och hålla Incaps kundåtaganden, Otto Pukk, vd och koncernchef för Incap i ett pressmeddelande.

Det justerade rörelseresultatet (EBIT) ökade med 96,4 procent och uppgick till 8,8 miljoner euro, jämför med 4,5 miljoner euro. Rörelsevinsten ökade med 101,6 procent och uppgick till 8,6 miljoner euro, jämfört med 4,3 miljoner euro). Periodens nettovinst var 5,7 miljoner euro, en klar ökning från 3,2 miljoner euro under samma kvartal under fjolåret.

– För att möta den växande efterfrågan på marknaden har vi investerat i våra fabriker i Indien och Europa. Det tredje fabriksprojektet i Indien är planerat att vara klart i slutet av året och fortskrider enligt plan. I Europa uppgraderar Incap Estonia sina två befintliga SMT-produktionslinjer och lägger till en tredje till sin fabrik i Kuressaare. De nya produktionslinjerna kommer att öppnas under tredje kvartalet i år. Incap Slovakia investerar också i ny teknik genom att ersätta en av de nuvarande SMT-linjerna och genom att lägga till en ny selektiv lödmaskin till fabriken, fortsätter Otto Pukk.

Incap säger att man räknar med att bolagets intäkter, rörelseresultat samt justerat rörelseresultat (EBIT) för 2022 kommer att vara klart högre än 2021. Dessa ökningar drivs av förbättrad synlighet relaterat till kundernas prognoser och Incaps egna bedömningar av affärsutvecklingen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons