Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Universal Robots
Elektronikproduktion |

UR levererar en stark tillväxt under andra kvartalet

Universal Robots, som tillverkar kollaborativa robotar (cobotar), har rapporterat en omsättning på 83 miljoner dollar under sitt andra kvartal.

– Intäkterna för andra kvartalet har ökat med 8 procent jämfört med samma period förra året, men i lokal dansk valuta har företaget sett en tillväxt på 22 procent för Q2, berättar Kim Povlsen, vd för Universal Robots i ett pressmeddelande.

Han tillägger att Universal Robots, mätt på det senare sättet, har en tillväxt på 30 procent under de två första kvartalen 2022 jämfört med första halvåret 2021.

Bolaget lyfter fram en särskilt stark tillväxt i den globala efterfrågan på svetsning som nyckeln till framgången under första halvåret. Företaget har också ökat sina intäkter från OEM–segmentet.

–Våra cobotar utgör grunden för några riktigt spännande nya produkter. Vi ser utvecklingen av nya OEM-partnerskap inom vårt ekosystem som en stor möjlighet för både innovation och tillväxt i framtiden, , säger Kim Povlsen.

Fler än 80 OEM-tillverkare skapar lösningar med UR-cobotar, som omfattar ett brett spektrum av applikationer från svetsning och palletering till konstruktionsuppgifter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1