Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Teknik |

Vonage är nu i Ericssons händer

Under sena juli slutförde Ericsson förvärvet av Vonage och stärker därmed det svenska bolagets närvaro och långsiktiga engagemang i USA.

Förvärvet ger Ericsson tillgång till grundläggande byggstenar för att erbjuda en komplett uppsättning kommunikationslösningar som inkluderar Communications Platform as a Service (CPaaS), UCaaS och CCaaS.

Genom att utnyttja Vonages CPaaS-lösning planerar Ericsson förändra hur 5G-nätens avancerade egenskaper görs tillgängliga, konsumeras och betalas för. Ericsson menar att detta ger utvecklare globalt – inklusive Vonages mer än en miljon registrerade utvecklare – enkel tillgång till 4G- och 5G-nätens egenskaper via öppna Application Program Interface (API:er).

För mobiloperatörer kommer globala API:er för nätverk erbjuda nya möjligheter till ökade intäkter baserade på 5G-nätens funktionalitet. För Ericsson innebär globala API:er en ny betydande tillväxtmöjlighet. Den befintliga marknaden för kommunikations-API:er såsom video, röst och SMS, växer för närvarande med 30 procent per år och förväntas nå 22 miljarder dollar 2025.

För att öka tillväxten av Vonages lösningar inom UCaaS och CCaaS kommer Ericsson att öka satsningarna på produktutveckling för att kunna erbjuda dessa lösningar till mobiloperatörer. Ericsson kommer också att komplettera sina befintliga erbjudanden inom kommunikationslösningar för små och medelstora företag med Vonage lösningar inom UCaaS och CCaaS.

– Vi är mycket glada över att välkomna Vonage till Ericsson. Med Vonages svit av kommunikationslösningar – UCaaS, CCaaS och API:er för kommunikation  – kommer Ericsson att expandera sina erbjudanden ytterligare på företagsmarknaden. I framtiden kommer nätverksfunktionalitet att konsumeras och betalas för, genom öppna nätverks-API:er, vilket ger möjlighet till att utveckla nya applikationer vi tidigare inte sett. Vi har redan lanserat det första nätverks-API:et, Dynamic End-user Boost, för 4G-nät. Med Vonage kommer vi nu utveckla och kommersialisera nya API:er. Vi ser redan positiv utveckling med ledande mobiloperatörer och siktar på att lansera de första API:erna för 5G nästa år, säger Börje Ekholm, vd och koncernchef, i ett prssmeddelande. 

Vonage kommer att fortsätta att verka under sitt befintliga namn och varumärke som en del av Ericsson-koncernen. Vonage kommer att bli ett separat affärsområde kallat Global Communications Platform (BGCP) i Ericssonkoncernen. Rory Read, nuvarande vd för Vonage, utses till Senior Vice President och chef för affärsområdet och medlem av Ericssons koncernledning.

– Vonage föddes ur innovation och är idag en global ledare inom molnbaserad affärskommunikation för företag. Vårt partnerskap kommer att stärka våra erbjudanden till företagskunder över hela världen genom att utnyttja Ericssons ledarskap inom 5G, global marknadsnärvaro och stark forskning och utveckling. Med en ökande efterfrågan på API:er inom UCaaS och CCaaS, är den kombinationen av expertis, talang och innovation goda nyheter för våra kunder och partners, säger Rory Read, Vonage.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons