Annons
Annons
Annons
Annons
© micron
Komponenter |

Micron planerar investeringar i USA

Efter att den Biden-administrationen antagit ”Chips and Science”-lagstiftningen gick Micron Technology ut och sa att det finns en historisk möjlighet att investera i att ta fram den mest innovativa ledande minnestillverkningen till USA.

I ett pressmeddelande skriver företaget att detta är är ett stort steg mot att säkra framtiden för halvledartillverkning i USA och främja amerikansk innovation och konkurrenskraft, och hänvisar till framstegen med den nya lagstiftningen.

Idag tillverkas bara 2 procent av det globala minnesutbudet i USA, och enligt Micron produceras allt detta av företaget själva. Bolaget säger vidare att de konkurrenskraftiga incitamenten som nu har passerat kommer att göra det möjligt för Micron att öka den inhemska produktionen avsevärt under de kommande åren.

”Vi ser fram emot att dela med oss av mer information om våra planer under de kommande veckorna,” skriver företaget.

Lagstiftningen syftar till att lyfta halvledartillverkningen i USA, skapa tiotusentals jobb och tiotusentals miljarder dollar i nya investeringar – med målet att säkerställa amerikansk halvledarinnovation och motståndskraft i leveranskedjan.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1