Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Assa Abloy
Elektronikproduktion |

Assa Abloy köper franskt bolag

Assa Abloy meddelar att bolaget kommer att förvärva Alcea, en fransk leverantör av mjukvara för säkerhetsövervakning och tillhörande hårdvara för accesskontroll.

Tillsammans med partners erbjuder Alcea helhetslösningar för hantering av accesskontroll.

– Det är med glädje jag välkomnar Alcea och dess medarbetare till Assa Abloy. Förvärvet kommer att stärka vårt erbjudande inom kritisk infrastruktur och ger kompletterande tillväxtmöjligheter, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef Assa Abloy, i ett pressmeddelande.

Alceas försäljning 2021 uppgick till cirka 200 miljoner kronor med en god EBIT-marginal och Assa Abloy räknar med att förvärvet kommer att bidra positivt till vinst per aktie från start. Alcea har cirka 120 anställda med huvudkontoret beläget i Villebon-sur-Yvette, Frankrike.

– Alcea erbjuder högkvalitativa och innovativa digitala lösningar under ett starkt och välkänt varumärke, och förvärvet kommer att ytterligare stärka vår position som en leverantör av helhetslösningar. Jag välkomnar Alceas erfarna team och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta vår framgångsrika resa, säger Stephanie Ordan, Executive Vice President samt chef för Global Technologies affärsenhet Global Solutions.

Förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2022. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1