Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Gapwaves
Komponenter |

Gapwaves och Bosch ska utveckla radarantenner

Det svenska teknikbolaget Gapwaves has ingått ett utvecklingsavtal med industrijätten Bosch gällande utveckling och storskalig produktion av radarantenner för fordonsapplikationer.

I och med den ökade efterfrågan på avancerade aktiva säkerhetssystem och autonoma applikationer, förutspås marknaden för högupplösta radarantenner för de högre nivåerna av automatiserad körning (SAE nivå 4) öka kraftigt under de kommande åren.

Som en del av den gemensamma utvecklingen kommer Gapwaves att stödja med sin antennexpertis och Bosch kommer att bidra med sin kunskap om radarsensorer och automatiserad körning. Efter framgångsrik utveckling siktar Gapwaves på produktion och leverans av radarantennerna i serieproduktion till Bosch.

– Genom att ingå detta avtal och kombinera vår expertis är vi på väg mot en marknadsledande radarsensor med väsentligt ökad prestanda avsedd för högre nivåer av automatiserad körning. Därmed stärker vi också Boschs position och möjligheter på denna växande marknaden för radarsensorer för högautomatiserad körning, säger Volker Wetekam, chef för enheten för automatiserad körning på Bosch Mobility Solutions i ett pressmeddelande.

– Jag är oerhört stolt över att Gapwaves har gått in i detta långsiktiga samarbete med Bosch. Vi kan nu lägga till ytterligare ett av de största företagen inom fordonsradarbranschen till vår kundlista, säger Lars-Inge Sjöqvist, vd för Gapwaves.

Lars-Inge Sjöqvist Sjöqvist fortsätter att berätta att fokus under de första fyra åren kommer att ligga på produktutveckling och produktionsupplägg, följt av serieleveranser av antenner de följande åren.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1