Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© UMS Skeldar
Elektronikproduktion |

UMS Skeldar växer och trappar upp rekryteringen

UMS Skeldar, som arbetar med obemannade helikoptrar, säger att man ökar takten när det kommer till rekrytering. Positioner inom mjukvaruutveckling, utbildning och supply chain management behöver fyllas då då bolager jobbar vidare med sin expansion till viktiga civila sektorer.

UMS Skeldar tillverkar två obemannade flygfarkoster, Skeldar V-200 och V-150. Båda har sett en ökning av antalet flygtimmar tack vare ett strategiskt drag för att kontinuerligt testa produkterna på andra platser i Europa.

– De senaste 12 månaderna har stora förändringar gjorts i vår organisation, framför allt när det gäller den rekryteringsstrategi vi rullar ut. Vi har gjort ett stort arbete med att granska de paket vi erbjuder vid sidan av plattformarna. Uppdragskraven, inklusive konceptet för drift, plattformar, underhållsprocedurer, utbildningskrav, sensordrift, dataanalys – i princip den lösning vi tillhandahåller våra kunder – har granskats med våra kunders feedback i åtanke. Vid sidan av strategiska modifieringar av våra nyckelplattformar kommer nästa fas av vår plan att se oss expandera till nya marknader, förklarar Axel Cavalli-Björkman, vd för UMS Skeldar, i ett pressmeddelande.

Under de senaste tolv månaderna har företaget vuxit till nästan 170 heltidsanställda vid sina anläggningar i Linköping, Sverige, Möhlin, Schweiz och i Benningen, Tyskland. Med ytterligare rekrytering förväntar sig UMS Skeldar att lägga till tillräckligt med kapacitet för att kunna dra fördel av den mångfald av anbud man för närvarande är involverad i.

– Vi ser ett stort intresse från ett ökat antal marknadssektorer, vilket har gett oss mycket insikt om vad vi behöver kunna erbjuda i framtiden, säger Cavalli-Björkman.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons