Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HansaMatrix
Elektronikproduktion |

Ökade intäkter för HansaMatrix under 2Q22

Den lettiska kontraktstillverkaren rapporterar preliminära intäkter om 6,47 miljoner euro under årets andra kvartal – en ökning på 7,1 procent från samma kvartal i fjol och en ökning på 7,3 procent från föregående kvartal.

HansaMatrix pekar på en stark efterfrågan från industri- och IoT-sektorerna som en av anledningarna till intäktsökningen – men även nykundsförvärv, främst inom industrisektorn i Norden och andra europeiska länder.

Tillverkaren säger även att man inte känner av några makroekonomiska faktorer och heller inte några pandemirelaterade effekter.  Dock så upplever verksamheten en energikostnadsökning relaterad till el och värme – detta utgör dock en en relativt liten andel av kostnadsstrukturen och har begränsad inverkan på lönsamheten.

Stigande komponentpriser och extremt långa ledtider påverkar fortfarande affärstillväxten och volymerna. HansaMatrix säger i uppdateringen att tillgängligheten på komponenter inte har förbättrats under årets andra kvartal. Man nämner även att man tror att denna underskottsperiod gradvis kommer att lättas någonstans i mellan det fjärde kvartalet 2022 och det fjärde kvartalet 2023 – och lutar sig mot uttalanden från branschexperter och att tidigare investeringar i utökad tillverkningskapaciteten tas i drift.
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2