Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micron
Komponenter |

Micron investerar 40 miljarder dollar i inhemsk produktion

Som ett direkt svar på undertecknandet av CHIPS Act, meddelar Micron den största investeringen någonsin i amerikansk minnestillverkning.

Micron Technology säger att man planerar att investera 40 miljarder dollar fram till slutet av decenniet för att bygga upp minnestillverkningen i USA i flera faser.

Med de förväntade bidragen och skattelättnaderna som möjliggörs av CHIPS and Science Act, kommer Microns investering att möjliggöra – vad bolaget själva beskriver som – "världens mest avancerade minnestillverkning i Amerika."

Företaget säger i ett pressmeddelande att det förväntar sig att börja producera under andra halvan av decenniet, och att öka det totala utbudet i linje med trenderna i branschens efterfrågan.

Denna planerade investering av Micron sägs vara den största inom minnestillverkning i USA:s historia. Microns säger att planerna i slutändan kommer att skapa upp till 40,000 nya jobb. Företaget håller för närvarande på att slutföra expansionsplanerna och kommer att dela med sig av ytterligare detaljer under de kommande veckorna.

Undertecknandet av CHIPS and Science Act beskrivs som ett nyckelelement i Microns globala investeringsplaner.

– Denna lagstiftning kommer att göra det möjligt för Micron att öka den inhemska produktionen av minnen från mindre än 2 procent till upp till 10 procent av den globala marknaden under det kommande decenniet, vilket gör USA till hemvist för den mest avancerade minnestillverkningen och FoU i världen, säger Microns vd och koncernchef Sanjay Mehrotra, i ett pressmeddelande. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1