Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB köper Siemens verksamhet inom NEMA -lågspänningsmotorer

ABB har skrivit avtal om att köpa Siemens verksamhet inom NEMA-lågspänningsmotorer. Med tillverkning i Guadalajara i Mexiko bidrar förvärvet med en väl utökad produktportfölj, en långvarig kundbas i Nordamerika och ett erfaret team.

Företaget har cirka 600 anställda och genererade intäkter på cirka 63 miljoner dollar under fjolåret. Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2023, finansiella villkor kring transaktionen har inte offentliggjorts. 

Transaktionen är en del av affärsområdet Motions strategi för lönsam tillväxt och kommer att ge en extra skjuts till divisionen NEMA Motors. Förvärvet ger också möjlighet att bättre stötta kunderna i Mexiko med lokal tillverkning och försäljning. ABB säger att man planerar att använda kompetens inom FoU, relationer i försörjningskedjan samt tillgång till marknaden för att få den kombinerade portföljen till sin fulla potential.

”Tilläggsförvärvet skapar ett starkt värde till ABB:s division NEMA Motors”, säger Tarak Mehta, chef för ABB:s affärsområde Motion, i ett pressmeddelande. ”Genom att investera i verksamheten och öppna upp för säljmöjligheter i Nordamerika, och i synnerhet Mexiko, kan marginalen för ABB Motion förstärkas inom 24 månader.”

Den globala industrin för NEMA-motorer, värd i storleksordningen 2,7 miljarder dollar, omfattar industriella elmotorer som främst används i Nordamerika. Dessa motorer är centrala komponenter som används till att driva utrustning i industrier som livsmedel, olja och gas, gruvverksamhet och aggregat, vatten och avlopp.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons