Annons
Annons
Annons
Annons
© Acconeer
Komponenter |

Acconeers radarsensor finns nu i bilar

Acconeers meddelar att bolagets A1 pulsade koherenta radarsensor används i en elbilsmodell från en av de två främsta amerikanska högvolymbilstillverkarna för access control.

Den lilla svenska sensorn gör det möjligt att beröringsfritt öppna och stänga bagageutrymmet på bilen. Detta är den första kommersiellt tillgängliga bilen som använder Acconeers teknologi. 

Acconeer säger att baserat på prognoser från distributören uppskattas värdet av lanseringen av denna modell till 6,1 miljoner kronor under tre år.

– Att se den första bilen på gatorna med vår radarsensor i är en enorm milstolpe för Acconeer, detta är naturligtvis ett viktigt steg för oss som företag. Vi har nyligen uppgett att vi trodde att en billansering var väldigt nära och nu har vi kunnat bekräfta lanseringen. I kombination med de tidigare kommunicerade design wins från en europeisk premiumbiltillverkare, bevisar denna lansering att vår produkt är attraktiv och konkurrenskraftig för användning inom fordonsindustrin, säger vd Lars Lindell i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2