Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Freyr
Teknik |

Freyr Battery öppnar verksamhet i Japan

Batteriföretagets har tagit sina första steg i Asien med öppnandet av ett nytt teknologicampus i Japan. Freyr menar att den nya affärsenheten ger bolaget tillgång till regionens omfattande batteriresurser och expertis

Freyr Battery har etablerat ett nytt teknologicampus och affärsenhet i Japan. Den nya affärsenheten är företagets första fysiska etablering i Asien och fokus kommer att ligga på att skala upp Freyrs testning och utveckling av batteriplattformen från 24M Technologies. Freyrs nya anläggning är belägen i Fukuoka där testutrustningen för närvarande installeras.

Freyrs nya teknologicampus i Japan kommer i första hand att fokusera på elektrokemiska tester av olika material relaterade till 24M:s teknologiutveckling, samtidigt som man kommer att tillhandahålla en plattform för rekrytering och anställning av batteritalanger.

– Japan är ett globalt centrum för batteriutveckling, och följaktligen hem för några av de mest erfarna och kapabla litiumjonbattericellexperterna i världen, säger Rune Nordgaard, Freyr:s landschef, Japan i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och säger att Freyr etablering i Japan kommer att främja bolaget utvecklingssatsningar för rena batterier genom att utöka kapaciteten för laboratorietestning relaterad till 24M:s plattform, samtidigt som man får tillgång till avancerad teknologi och erfarna ingenjörstalanger.

Freyr räknar också med att etableringen i Japan kommer att bidra till att accelerera samarbetet med andra 24M-licenspartners i regionen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons