Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

Det går framåt för GPV thailändska expansion

Den danska tillverkaren säger att bygget av bolagets nya mekanikfabrik i Thailand fortskrider snabbt. Sedan juli 2022 har pålningen av den nya fabriken i slutförts.

GPV säger i en uppdatering att just ligger fokus på få till lobbyn, kontorslokalerna, matsalen på andra våningen, högprecisionsområdet, bruksbyggnaden och lastbryggan – och för närvarande fortskrider allt enligt plan. Taket beräknas vara på plats i september 2022.

– Även om det har förekommit mindre förseningar förväntar vi oss att den nya fabriken ska vara färdig i mitten av mars 2023 som planerat. Vi ser verkligen fram emot att flytta in i de nya anläggningarna, säger Bjørn Fiskers, vd för GPV Electronics TH och Mechanics TH, i ett pressmeddelande

När den nya mekanikfabriken är klar, och mekanikproduktionen har flyttat in i sina nya anläggningar, kommer existerande anläggningar att rustas upp för en utökning av bolagets Electronics TH-fabrik.

Den nuvarande mekanikfabriken i Thailand är 7,100 kvadratmeter och GPV elektronikfabriken i landet är 15,000 kvadratmeter stor. När expansionsprojektet är klart får mekanikfabriken tillgång till 12,000 kvadratmeter och elektronikfabriken blir hela 22,000 kvadratmeter stor.

Efter expansionsprojekten i både Sri Lanka och Thailand kommer GPV att ha totalt 100,000 kvadratmeter yta till för användning.

– Byggprojekten i Thailand är viktiga steg på vår tillväxtresa. De nya fabriksanläggningarna kommer att hjälpa oss att möta våra kunders ökande krav och fortsätta leverera högkvalitativa produkter, säger Bo Lybaek, vd för GPV, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1