Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Neonode
Komponenter |

Neonode missade målet under andra kvartalet 2022

Under det andra kvartalet 2022 kämpade det svenska teknikbolaget mot effekterna av den pågående komponentbristen samt nedstängningarna i Kina. Men trotts en kämpigt kvartal är företaget är optimistiska om sin tillväxtpotential.

Nettoomsättningen för årets andra kvartalet uppgick till 1,3 miljoner dollar, en minskning med 26,3 procent jämfört med samma period 2021. Under perioden uppgick licensintäkterna till 1,0 miljoner dollar, en minskning med 29,8 procent jämfört med samma period 2021.

Företaget säger att minskningen främst är ett resultat av rådande komponentbrist som påverkar både skrivar- och fordonsmarknaderna, vilket i sin tur påverkade bolagets licensintäkter under det andra kvartalet 2022.

Intäkter från produktförsäljning under andra kvartalet landade på 0,2 miljoner dollar, en minskning med 39,3 procent jämfört med samma period i fjol. Företagets produktförsäljning under kvartalet påverkades dock negativt av pandemirelaterade nedstängningar i Asien.

– Vår totala försäljning och resultat för andra kvartalet 2022 var under förväntningarna och påverkades av det faktum att kunder på flera av våra nyckelmarknader, särskilt Asien, fortfarande påverkas av nedstängningar i samband med covid-19-pandemin. Många av våra kunder måste också navigera leveranskedjans begränsningar på grund av bristen på halvledarkomponenter och andra problem som de ställs inför i det nuvarande ekonomiska klimatet, vilket bromsar deras produktförsäljning, och i vissa fall deras utveckling och lanseringar av nya produkter, vilket påverkar vår verksamhet negativt, förklarar Neonodes vd, Urban Forssell, läget i kvartalsrapporten.

Nettoförlusten för andra kvartalet var 1,5 miljoner dollar, en förbättring från en nettoförlust på 1,7 miljoner dollar för samma period i i fjol.

– Vi fortsätter att genomföra vår strategi och förblir optimistiska om potentialen att växa denna verksamhet under de kommande åren, avslutar Urban Forssell.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons