Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

Enics tar GPV till målet fortare än planerat

GPV har tidigare uttryckt sitt mål och ambition att nå en omsättning på 7,5 miljarder danska kronor senast 2025. Men i och med den kommande sammanslagningen mellan den danska tillverkaren och Enics kommer man att nå intäktsmål betydligt tidigare.

Enics har sju fabriker i Europa och Asien och sysselsätter cirka 3,500 personer. Bolaget hade intäkter på 4 miljarder danska kronor och EBITDA på 220 miljoner danska kronor under 2021. 

GPV höjde dessutom sina helårsutsikter för andra gången i år – och detta före eventuell effekter av sammanslagningen med Enics. GPV räknar med att intäkterna kommer att landa inom intervallet 3,9–4,1 miljarder danska kronor under 2022. I den tidigare prognosen räknade tillverkaren på intäkter mellan 3,5–3,7 miljarder danska kronor. 

GPVs vd, Bo Lybæk, säger i bolagets senaste kvartalsrapport att han ser mycket fram kommande sammanslagningen med Enics.

– Planeringen av integrationen av de två företagen har påbörjats och går mycket bra. Vi har båda våra styrkor inom industrisegmentet och vi kompletterar varandra vad gäller produktionsteknik, kunnande och geografisk närvaro. Jag har den största respekten för Enics, och jag närmar mig planeringsprocessen med noggrann hänsyn till bästa praxis så att vi kan hitta de bästa lösningarna tillsammans. Jag ser fram emot att färdigställa allt så vi kan träffa alla i det nya sammanslagna bolaget, säger Bo Lybæk.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha produktionsanläggningar i 13 länder spridda över tre kontinenter och kommer att vara en av de största kontraktstillverkarna med huvudkontor i Europa. Sammanslagningen väntar för närvarande på sedvanliga godkännanden, bland annat från konkurrensmyndigheter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1