Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© iar systems
Embedded |

Starkaste kvartalet i IARs historia

Svenska IAR Systems rapporterar sitt bästa kvartal i bolagets historia.

Nettoomsättningen under andra kvartalet är det bästa kvartalet i IARs historia med en nettoomsättning om 107,6 miljoner kronor, en ökning med 23,2 procent från 87,4 miljoner kronor under samma period 2021.

Resultatet i andra kvartalet har ökat jämfört med motsvarande kvartal föregående år. EBITDA uppgick för kvartalet till 31,9 miljoner kronor, upp från 25,9 miljoner kronor under jämförelseperioden. Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till 19,6  miljoner kronor, en förbättring från 12,6 miljoner kronor under samma kvartal i fjol.

”Under den andra och tredje vågen av pandemin såg vi en växande andel av projekt som skjöts upp eller avbröts, men också många projekt som ändrade val av chiparkitektur, vilket föranleddes av halvledarbristen. I länder med hög vaccinationstäckning såg vi sen en tydlig trend mot ökad investeringsvilja. De asiatiska marknaderna, särskilt Kina, som på senare tid varit mest drabbade av pandemin har nu öppnat upp och det bidrar säkert en del i den ökning av försäljning vi ser i APAC,” skriver bolaget i kvartalsrapporten.

IAR berättar vidare att bolaget stoppat all försäljning till den ryska marknaden och även delar av Ukraina som ett resultat av kriget i Ukraina. Försäljningen i EMEA har enligt bolaget påverkats något av detta, om än marginellt eftersom Ryssland inte är en stor marknad för IAR.
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons