Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Komponenter |

Smoltek Semi och Yageo inleder utvecklingssamarbete

Svenska Smoltek Semi har tecknat ett utvecklingsavtal med ett dotterbolag till Taiwan-baserade komponentjätten Yageo Corporation gällande kommersialisering av diskreta kolnanofiberbaserade kondensatorer.

Kondensatorerna kommer att baseras på Smolteks CNF-MIM-teknologi och kommer att tillverkas med en egenutvecklad maskin för nanofibersyntes samt industriella kiselbaserade processer hos kontraktstillverkare, det framgår av ett pressmeddelande.

Den första tillämpningen är en avkopplingskondensator för mikroprocessorer med så kallad Landside-montering. Måltjockleken för kondensatorn är endast 40 mikrometer. 

– Vi är mycket nöjda över det här partnerskapet med en stor tillverkare av passiva elektronikkomponenter med syfte att kommersialisera en produkt som baseras på vår grundläggande kolnanofiberteknologi. Vi har nu en perfekt partner på plats för att färdigställa en konkurrenskraftig produkt och en industriell massproduktionsprocess för våra ultratunna CNF-MIM-kondensatorer, säger Smolteks koncernchef Håkan Persson, i pressmeddelandet.

Med undertecknandet av det gemensamma utvecklingsavtalet får Smoltek Semi också 1,5 miljoner dollar att använda under utvecklingen.

– Det här partnerskapet utgör en utmärkt möjlighet att kommersialisera en ny teknologi som kommer att användas i kondensatorer för tillämpningar där utrymmet är en starkt begränsande faktor och hög kapacitansdensitet är nödvändig, säger Dr. Philip Lessner, Senior Vice President för Yageo, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1