Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IAR Systems
Embedded |

IAR Systems flyttar hem amerikansk verksamhet

Det svenska embedded-bolaget meddelar att man efter en analys av kostnader och effektivitet, tagit beslutet att flytta hem verksamheten som bedrivits i Camarillo i USA.

Sedan 2012 har IAR Systems haft hårdvaru- och mjukvarutveckling samt produktion i Camarillo i USA till följd av ett förvärv.

”Under senhöst och vinter analyserade vi kostnader och effektivitet inom denna del av vår utvecklingsavdelning och beslutade att flytta både utveckling och produktion till Sverige, och därmed lägga ned denna del av verksamheten i USA,” berättar bolagets vd, Richard Lind, i den senaste kvartalsrapporten

Han fortsätter att berätta att processen startade under det andra kvartalet och kommer att vara fullt genomförd fram till slutet av året. Man räknar på att kostnadsbesparingen från beslutet kommer att landa mellan 4–5 miljoner kronor per år.

”Vi konstaterade att innovationshastighet, kvalitetskontroll samt utvecklings och produktionskostnader tillsammans skapar bättre synergier i Sverige till en lägre sammantagen kostnad och ger oss möjlighet att undvika vissa specifika exportrestriktioner,” förklarar Richard Lind.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2