Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT
Elektronikproduktion |

Ytterligare investeringar ska stärka NKT:s kapacitet

Under 2020 initierade NKT ett investeringsprogram som täcker perioden 2020-2022 inom vilket bolaget siktade på att stärka och utöka sina högspänningstillverkningsanläggningar. Programmet fortsätter på tåga på och kommer enligt NKT att vara klart före slutet av 2022.

En viktig del av investeringen var utbyggnader vid verksamheten i Karlskrona,  inklusive uppförandet av ytterligare ett extruderingstorn. 

Baserat på den rekordhöga orderstocken kommer NKT att öka sin högspänningsproduktionskapacitet ytterligare genom att lägga till ytterligare produktionsutrustning. Den extra investeringen beräknas bli cirka 90 miljoner euro och kommer att äga rum under 2022 och 2023, går det att läsa i bilaget senaste kvartalsrapport.

Den nya kapaciteten förväntas vara klar för produktion i slutet av 2023. Företaget säger i kvartalsrapporten att detta kommer att stärka NKT:s tillverkningskapacitet ytterligare, säkerställa att det kan leverera sin orderstock och lägga till ytterligare projekt från den växande marknaden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2