Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission rapporterar ytterligare ett omsättningsrekord

Tillväxten fortsätter för kontraktstillverkaren Inission, som rapporterar om lönsam tillväxt och ytterligare ett omsättningsrekord.

Kontraktstillverkaren rapporterar en nettoomsättning för det andra kvartalet på 347 miljoner kronor,  en ökning från 258 miljoner kronor under samma period i fjol. EBITA resultatet för kvartalet uppgick till 19,5 miljoner kronor, en klar ökning från 10,8 miljoner under fjolåret. Justerat rörelseresultat uppgick under perioden till 17,1 miljoner kronor, jämfört med 8,6 miljoner kronor under det andra kvartalet 2021.

– Inission fortsätter med att även för kvartal två redovisa ett nytt omsättningsrekord. Den organiska tillväxten exklusive valutapåverkan uppgick till 21% och den totala till 32%, där förvärvet MLB Electronics ingår sedan första februari, säger vd Fredrik Berghel i rapporten.

Han fortsätter att berätta att försörjningen av halvledarkomponenter har varit fortsatt oförutsägbar, vilket har begränsat bolagets leveranser och effektivitet.

– Utmaningen är inte mängden komponenter, det är att kunna få en komplett materiallista för en given order som är utmanande. Fattas det en komponent så får vi ändå ingen användning för alla andra som vi faktiskt har. Våra medarbetare gör heroiska insatser för att få tag i material, senarelägga, tidigarelägga och förklara situationen för våra kunder, förklarar Fredrik Berghel.

I mitten av mars drabbades koncernens verksamhet i Finland, Inission Lohja, av en partiell takkollaps. Nu har dock all produktion flyttats tillbaka till Inission Lohjas egna lokaler. Händelsen innebar betydande extra kostnader och sämre effektivitet. Inission säger i kvartalsrapporten att förhandlingar pågår med försäkringsbolaget.

– Utöver att taket ska lagas ska fabriken byggas ut så att vår andra fabrik i området, MLB Electronics, kan flytta in i slutet av året, säger Fredrik Berghel


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons