Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Holtab
Elektronikproduktion |

Holtab öppnar ny fabrik i Olofström

Nu är det klart att Holtab öppnar en fabrik för produktion av nätstationer i Olofström, en etablering som väntas skapa 15–20 nya arbetstillfällen.

Holtab, som har sitt huvudkontor och fabrik i Tingsryd, tillverkar lösningar för kraftöverföring med produkter som transformatorstationer, teknikhus och lågspänningsställverk.

– Det känns roligt och stimulerande att vi tar det här steget. I Olofström finns ett starkt näringsliv som präglas av en lång tradition som industribygd. Det skapar möjligheter för oss att fortsätta växa, säger Patrik Persson, vd Holtab, i ett pressmeddelande.

En ökad orderingång gör att företaget nu ligger i startgroparna för en expansion. De senaste tio åren har Holtabs omsättning mer än fördubblats, från 230 miljoner 2010 till 618 miljoner kronor 2021.

– Våra produkter är en möjliggörare för ett fossilfritt samhälle och vi ser en enorm efterfrågan just nu, både i Sverige och på exportmarknaden. Den stora utmaningen är kompetensen. Vi kommer att behöva rekrytera många nya medarbetare framåt, förklarar Patrik Persson.

Den nya fabriken är belagen i Agrasjöområdet i Olofström och kommer att ge företagen en yta på runt 4 000 kvadratmeter. Här kommer en ny montagehall att ta form under hösten, med produktion av nätstationer. Holtab räknar som sagt med att anställa runt 15–20 nya medarbetare, bland annat montörer, elmontörer och logistikpersonal.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons