Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Business Region Goteborg
Elektronikproduktion |

Detaljplan antagen för Göteborgs nya batterifabrik

Göteborgs Stads kommunfullmäktige godkände igår kväll, den 18 augusti, detaljplanen för området i Torslanda där Northvolt och Volvo Cars planerar att anlägga sin batterifabrik.

– Känns bra att vi passerar en viktig milstolpe i etableringen. Den här veckan har varit lite av en tentamensvecka för projektet, säger Björn Gustafsson, projektledare på Business Region Göteborg, i ett pressmeddelande.

Det var i februari i år som det stod klart att Northvolt och Volvo Cars valt Göteborg för att bygga sin gemensamma batterifabrik. Sedan dess har etableringsprocessen intensifierats och en milstolpe har nu passerats när detaljplanen antagits av både kommunstyrelsen och en helt enig kommunfullmäktige.

Björn Gustafsson berättar vidare att i och med detaljplanens antagande kan man komma vidare och genomföra ytterligare utredningar och planering för att få bygglov och startbesked. Det är först då själva byggandet av anläggningen kan påbörjas.

– Om allt går som det är tänkt, vilket vi naturligtvis hoppas på, kommer bygglov och startbesked för projektet i början av 2023, säger Björn Gustafsson.

Enligt tidigare information från de båda bolagen väntas anläggningen tas i drift 2025. Man räknar även med att den kommer att skapa upp till 3,000 jobb och komplettera den planerade FoU-anläggningen som Northvolt och Volvo tillkännagav i december förra året.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2