Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil
Elektronikproduktion |

Scanfil Malmö ökar både yta och personalstyrka

Vi har lämnat ett 2021 kantat av utmaningar bakom oss. Men hur har bolagen inom den svenska elektronikindustrin hanterat det första halvåret 2022? Hos kontraktstillverkaren Scanfil Malmö har det hänt en hel del – sett till både ytan och personalstyrkan.

Hur har det första halvåret behandlat er verksamhet?

Vi har upplevt en extremt stark efterfrågan och utökar vår kapacitet därefter. Eftersom vi har många nya kunder inom box build, som kräver plats, har vi beslutat att utöka produktionsytan med cirka 1’400 kvadratmeter. Dessa kommer att ägnas åt slutmontering och gör det möjligt för oss att optimera vårt produktionsflöde i fabriken. Vi anställer också kontinuerligt fler, både tjänstemän och operatörer. Ur ett teknologiskt perspektiv har vi gjort betydande investeringar i exempelvis lagringssystem och testsystem för att ytterligare stärka vårt erbjudande till marknaden, säger Carl-Johan Forsberg, Managing Director vid Scanil Malmö, till Evertiq via mejl.

Vilken specifik händelse skulle ni säga har haft störst påverkan på er verksamhet under perioden?

Liksom alla andra i branschen kämpar vi fortfarande mot utmaningarna på komponentmarknaden. Tack vare vårt goda samarbete med både våra kunder och våra leverantörer hittar vi dock ofta lösningar. Det fruktansvärda kriget i Ukraina har hittills inte haft någon större affärsmässig inverkan på vår verksamhet. Vi påverkas mycket mer av den globala komponentsituationen, berättar Carl-Johan.

Hur ser utsikterna ut för verksamheten när vi kliver in i den andra halvan av året?

Vi ser en fortsatt stark efterfrågan under andra halvan av 2022, och faktiskt även långt in i 2023. Visst, den globala ekonomin är skakig just nu, vilket gör det extra svårt att förutspå framtiden, men återigen, hittills har det inte påverkat våra orderböcker, avslutar Carl-Johan Forsberg. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1