Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Candela
Elektronikproduktion |

Polestar levererar batterier till Candela

Polestar har undertecknat en flerårig överenskommelse om att leverera batterier och laddningssystem till det svenska företaget Candela, som tillverkar elektriska bärplansbåtar.

Överenskommelsen uppges i ett pressmeddelande vara ett av de första direkta samarbetena om batteriteknik mellan bilbranschen och den marina industrin.

Polestar är en drömpartner för oss. Medan elektrifieringen av bilar har kommit långt under de senaste åren, har den marina sektorn hamnat på efterkälken. Att kombinera vår effektiva bärplansteknik tillsammans med batterier med hög kapacitet från Polestar innebär att vi gemensamt kan snabba på övergången till elektriska båtar för många fler kunder, kommenterar Candelas vd, Gustav Hasselskog, i pressmeddelandet.

Att Polestar för första gången levererar batterier och laddningssystem till ett annat företag signalerar början på ett bredare samarbete mellan Polestar och Candela, då båda företagen har åtagit sig att utforska fler möjligheter till framtida samarbete, skriver elbilstillverkaren i pressmeddelandet. 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1