Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AAC Clyde Space
Elektronikproduktion |

AAC Clyde Space tecknar nya miljonordrar

Småsatellittillverkaren från Uppsala har offentliggjort två ordrar på mindre än en månads tid, där den senaste kommer från branschkollegan OHB Sweden.

Ordern från OHB Sweden har ett värde på strax över sex miljoner kronor och avser datorer av modellen Sirius och kraftsystemet Starbuck, som ska användas till en ny Innosat-satellit. Leverans är planerad till mitten på 2023. 

Bolaget har även tecknat en order gällande 25 kraftsystem för en satellitkonstellation. Ordervärdet landar på en bit över sju miljoner kronor, med leveranser satta till fjärde kvartalet i år. 

AAC Clyde Space tilldelades i slutet på juli finansiering genom rymdorganisationen ESA:s så kallade Artes Core Competitiveness-program, med uppgiften att stötta utveckling av produkter och system inom satellitkommunikation i Europa och Kanada. För Uppsalaföretagets del bidrar detta till den egna utvecklingen av det kompakta kraftsystemet Starbuck Mini. 

Projektets totala värde uppgår till strax över tio miljoner kronor, där ESA och AAC bidrar med hälften av summan vardera.  

 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons