Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© KK Wind Solutions
Elektronikproduktion |

Vestas säljer affärsenhet till KK Wind Solutions

KK Wind Solutions tar över Vestas affärsenhet för konverterare och kontrollpaneler, tillsammans med tre fabriker i Danmark, Indien och Kina och en personalstyrka på över 600 personer.

KK Wind Solutions skriver i ett pressmeddelande att man stärker upp sin leveranskedja globalt via fabriker i både Europa och Asien, och har som ambition att bli "världens ledande tillverkare av konverterare". 

Förvärvet innebär att vi skalar upp och utökar vår verksamhet avsevärt med omedelbar verkan. Genom att utöka vårt produktionsnätverk till Kina och stärka vår verksamhet i Asien och Europa kommer vi att bättre kunna betjäna våra kunder globalt. Förvärvet kompletterar också vårt nyligen etablerade Center of Excellence för kraftkonvertering i Kempen, Tyskland, säger Mauricio Quintana, vd för KK Wind Solutions, i pressmeddelandet. 

Som en del av avtalet kommer KK exklusivt att leverera konverterare och kontrollpaneler till Vestas. Samtidigt som avtalet möjliggör lokal expansion och sysselsättningstillväxt genom att utöka användningen av konverterteknik i områden som gränsar till Vestas kärnverksamhet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons