Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Semcon
Embedded |

Etteplan vill köpa Semcon

Den finska ingenjörsjätten Etteplan har lagt ett bud på sin svenska branschkollega Semcon.

Etteplans bud på Semcon ligger på 149 kronor kontant per aktie. Erbjudandets totalvärde uppgår till omkring 2'699 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet kommer inte att höjas, meddelar bolaget. 

Juha Näkki, president och vd för Etteplan, skriver i ett pressmeddelande att man har följt Semcon under de senaste åren, och liknar verksamhetens resa till sin egen. 

Jag tror starkt på att kombinationen Etteplan och Semcon är vettig ur alla synsätt. Kombinationen skulle för oss båda innebära en stegvis förändring av tillväxtpotentialen. Det skulle tillåta oss att tillhandahålla mer omfattande och mångsidiga tjänster för våra kunder globalt och att vara en ännu mer attraktiv samarbetspartner för såväl kunder, leverantörer och andra viktiga intressenter. Och för våra befintliga och framtida anställda, vår viktigaste tillgång, skulle det innebära nya utvecklingsvägar, betydelsefulla och meningsfulla projekt och sammanslagning av kompetens i ett mer internationellt företag. Jag är övertygad om att detta är det bästa strategiska alternativet även för Semcon, och jag är verkligen exalterad över möjligheten att tillsammans skapa ett ledande nordiskt företag, fortsätter Näkki.

Semcons styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna i Semcon att acceptera erbjudandet.

Acceptperioden för erbjudandet förväntas inledas omkring den 1 september 2022 och avslutas omkring den 6 oktober 2022. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons