Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Freyr Battery
Elektronikproduktion |

Freyr Battery öppnar verksamhet på andra sidan Atlanten

Den norska batteritillverkaren har öppnat sitt första teknologicenter i USA, närmare bestämt i Boston.

Freyr säger att de samarbetar med sina samriskspartners från Koch Strategic Platforms (KSP) för att påskynda utvecklingen av Giga America, företagets första amerikanska Gigafabrik.

Förutom partnerskapet med KSP – som siktar på att positionera partnerna bland de största batteritillverkarna i USA – har Freyr redan etablerat ett långsiktigt partnerskap med 24M Technologies, även det baserat i Boston-området. Freyrs batteritillverkningsprocess kommer initialt att baseras på 24M:s SemiSolid-plattform.

– USA är en kritisk strategisk marknad för Freyr. Med den senaste tidens antagande av den så kallade Inflation Reduction Act är USA på väg att påskynda uppbyggnaden av rena, lokaliserade batteriförsörjningskedjor, vilket stämmer överens med vår långsiktiga strategi. När vi fortsätter med platsval för Giga America, kommer vår första etablering i USA i närheten av våra partners hos 24M att förbättra teknikutveckling, samarbete och personalutveckling, säger Tom Einar Jensen, Freyr:s vd, i ett pressmeddelande.

Med ett kommersiellt momentum byggt efter att Inflation Reduction Act fick grönt ljus, siktar Freyr på att påskynda utvecklingstidplanen för Giga America. Jensen fortsätter att förklara att närvaron i Boston kommer att spela en stor roll i bolagets ansträngningar att rekrytera nyckeltalanger, stärka våra strategiska partnerskap när man nu fortsätter med den amerikanska expansionen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons