Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IHAAB Darekon
Elektronikproduktion |

Darekons nya Sverige-vd stortrivs – ”öppet och positivt"

Den finländska kontraktstillverkaren har sedan snart ett år tillbaka arbetat med att stärka sitt fotfäste på andra sidan Östersjön. Under ledning av Sven Blomberg pågår nu ett stort arbete med varumärke, rutiner och processer. Ett arbete som ”känns jätteintressant” att driva.

Det har snart gått ett år sedan Darekon gick ut med att man förvärvar svenska IHAAB Component Systems AB, tillsammans med dotterbolagen SMD Production och Kelab Systems. Knappt ett halvår efter det presenterades Sven Blomberg som ny vd för bolagets svenska gren.

Upplevelsen har så här långt varit bra, berättar Sven för Evertiq under ett samtal på årets upplaga av Elektronikmässan i Kista.

Företagsklimatet är väldigt öppet och positivt. Samtidigt känns det jätteintressant att komma in i ett bolag när det genomgår en stor förändring. Det går från att ha varit entreprenör-ägt i 20 år, till att nu bli en svensk division i en mycket större koncern. Man genomgår inte bara en varumärkesförändring, utan ska hitta gemensamma rutiner och processer. Det är ett omfattande arbete, men det är riktigt kul att vara med i arbetet att driva den biten, säger Sven till Evertiq.

Darekon har enligt Sven ett bra grepp om den finska marknaden, men vill nu göra en offensiv på den svenska marknaden för sina tjänster inom kontraktstillverkning.

Vi kan bistå med protoyptjänster, och när det är dags att växla över till volymer har vi våra större systerfabriker till förfogande, säger vd:n, som på frågan om den svenska maskinparkens status bedömer den som modern efter att SMD Production genomfört investeringar på senare tid.

Sven Blomberg har de senaste fem åren bland annat varit COO för medtech-bolaget Abilia och har produktionsbakgrund inom Electroluxkoncernen. Det medicintekniska området är ett av koncernens huvudområden, men också ett som Sven tittar noggrant på för att bygga relationer.

Darekon har en historia med uppdrag inom industri, samt luftfart och försvar. Rörande medicinteknik finns det ett intressant kluster av medicintekniska företag i både Uppsala och Stockholm som befinner sig i tidiga faser i sina produktcykler. Här tror jag att Darekon-koncernen har en roll att fylla, avslutar Sven Blomberg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons