Annons
Annons
Annons
Annons
© Charge Amps
Elektronikproduktion |

Charge Amps redovisar omsättningstillväxt

Laddlösningsbolaget Charge Amps redovisar en omsättningstillväxt på 57 procent under andra kvartalet i år, beskrivet som det starkaste hittills.

Omsättningen uppgick till 98,6 miljoner kronor under kvartalet. Det framgår av bolagets senaste delårsrapport. 

Försäljningen uppges vara fortsatt stark i Sverige och växer på de utländska marknaderna. Det första halvåret omsatte bolaget 165,5 miljoner, vilket motsvarar en tillväxt med 47 procent.

Bolaget skriver att man under andra kvartalet har noterat mindre leveransstörningar, dock utan att det fått någon större påverkan på leveranskapaciteten. Vidare framgår det att man har arbetat fokuserat för att fortsatt kunna säkerställa produktionen trots oroligheter på marknaden och rådande komponentbrist. 

Bruttomarginalen som uppgår till 38 procent jämfört med 41 procent föregående år har påverkats av högre logistikkostnader och en större andel inköp utanför ramavtal. 

Charge Amps har tagit stora kliv på vår tillväxtresa under 2022, och det syns tydligt i resultaten för Q2. Vi fortsätter att knyta till oss viktiga samarbetspartners såsom Rexel och vår internationella expansion går enligt plan, där vi snabbt blivit en viktig spelare inom vår sektor på flertalet europeiska marknader, såsom i Tyskland och Spanien. Bortom kvartalet, men en viktig milstolpe värd att nämna är lanseringen av Green Charging, som vi är oerhört stolta över och tydligt signalerar vår ambition att fortsätta bidra till en mer hållbar framtid, säger Olle Tholander, tillförordnad vd, i rapporten. 

Bolaget har även initierat ett åtgärdsprogram under kvartalet för att "nå lönsamhet". Åtgärderna beräknas få effekt under hösten.

Evertiq kontaktade Charge Amps per mejl med frågan om åtgärdsprogrammet kommer innebära nedskärningar i personalstyrkan. I dagsläget har bolaget inga sådana planer, skriver Olle Thelander till i ett svar till Evertiq.


"Vi är ett växande bolag och har just nu en personalstyrka på 160 medarbetare fördelade på sju marknader men självklart ser vi alltid över att vi har rätt person på rätt plats för vår fortsatta tillväxtresa," fortsätter Thelander.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1