Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Putalai
Elektronikproduktion |

Kinesiskt batteriföretag besökte Timrå

Sundsvallsregionen rapporteras fortsätta jakten på en industrietablering. I mitten på augusti ska företrädare från den kinesiska tillverkaren av anodmaterial, Shanghai Putalai ha gjort ett besök i Torsboda och Sundsvall.

Det var Sundsvalls tidning som var först med att rapportera om besöket från Putalai, skriver Dagens Nyheter. 

Företrädarnas närvaro i regionen kommer drygt ett halvår efter att det stod klart att Northvolt och Volvo Cars lägger sin gemensamma batterifabrik i Göteborg, och inte i varken Ale kommun, Skövde eller Sundsvall. 

Men den sistnämnda regionen ger inte upp jakten på en större industrietablering. Enligt rapporteringen försöker man att locka till sig företag med grön energi, stora ytor och låga elpriser. Skulle ett företag, i det här fallet Putalai falla för lockelserna kan det innebära så många som 3'000 nya arbetstillfällen. 

Dagens Nyheter skriver att  flera socialdemokrater och lokala tjänstemän närvarade under besöket, men att samtliga som man varit i kontakt med är förtegna om planer och vad som har diskuterats. 

Alicja Kapica, moderat oppositionsråd i Sundsvall, skriver i en kommentar till tidningen att man i oppositionen inte fick information om mötet, och säger att man borde ha "is i magen". 

Det här är alldeles för stort och viktigt. Om det inte hade handlat om ett företag från en totalitär regim skulle jag tycka att det var spännande, men i det här fallet bör man ha is i magen och se vilka alternativ som finns, säger Alicja Kapica till DN. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons