Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micron
Elektronikproduktion |

Micron överväger att investera ytterligare i USA

Två veckor efter att amerikanska Micron investerat 40 miljarder dollar i inhemsk produktion överväger bolaget att expandera sin verksamhet till Lockhart, Texas. Samtidigt har den kinesiska konkurrenten planer på en ny produktionslinje i Tianjin, Kina.

Micron har enligt en ansökan om skattelättnader som lämnats in till kontrollmyndigheten i Texas planer på att utveckla en produktionsanläggning för halvledare i åtta faser i Lockhart, Texas. Förhoppningen är att kicka igång byggfasen 2028, följt av produktion i december 2030. 

Micron uppger i ansökan att statens höga fastighetsskatter för närvarande är ett hinder för att bolaget ska lägga anläggningen i delstaten. 

Utan ett Chapter 313-avtal skulle den ekonomiska avkastningen på projektet vara högre på andra ställen utanför delstaten Texas. Med tanke på Microns globala avtryck är möjligheten stor för bolaget att lägga projektet på en annan plats med möjlighet till avtal för ekonomiska incitament, lyder dokumentet innehållande ansökan. 

Chapter 313 avser skattelättnader för bolag och har använts i Texas av bland andra Samsung och Tesla. Micron har dock fram till och med årsslutet på sig att försöka ro avtalet i hamn, då skattelättnaderna upphör efter årsskiftet. 

Den kinesiska konkurrenten SMIC meddelar att bolaget utökar produktionskapaciteten i Tianjin genom en produktionslinje för 12-tums-wafers. Utökningen uppges ske genom ett ramavtal innehållande investeringar på upp emot 7,5 miljarder dollar. 

Produktionslinjen ska enligt pressmeddelande placeras i XEDA Sci-Tech Park och täcka ett brett applikationsspektrum, bland annat kommunikationsteknologi, fordonsindustrin, konsumentprodukter, industri, för att nämna några.

Kapaciteten beräknas ligga på 100'000 wafers per månad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2