Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micropower Group (montage)
Elektronikproduktion |

Micropower växer - bygger nytt jättekomplex i Växjö

Den svenska tillverkaren av litiumbatterier och batteriladdare investerar vidare i Växjö. Nu bygger bolaget nytt huvudkontor, utvecklingscenter och en ny produktionsanläggning som samordnar all verksamhet i staden till en plats.

Det nya huvudkontoret, med en yta på 25 000 kvadratmeter, kommer att innehålla en produktionsenhet för batteriladdare och modulära litiumbatterier samt ett nytt innovationscenter för kraftelektronik. Nybygget innebär enligt ett pressmeddelande att all nuvarande verksamhet i Växjö samordnas till en plats. 

Initialt kommer 350 personer att arbeta vid anläggningen, som uppges vara förberedd att kunna växa med företagets fortsatta expansion. På det nyetablerade Nylandaområdet i Växjö finns en total markyta på 92 000 kvadratmeter och är förberedd för att kunna utöka både produktionsyta och kontorsyta ytterligare.

Bygget är helt avgörande för att kunna växa bolaget vidare. Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och har ambition att fortsätta den utvecklingen framåt. Det sker just nu en enorm omställning till elektrifiering av industriella fordon och vårt uppdrag på Micropower är att hjälpa industrin i den omställningen med nya miljö- och klimatsmarta lösningar för batterier och laddare, säger Torbjörn Gustafsson, vd för Micropower Group, i pressmeddelandet. 

Investeringen kommer att öka Micropowers produktionskapacitet för både batterier och batteriladdare. Den ska även möjliggöra ytterligare satsningar på teknikutveckling för att möta industrins behov och krav i omvandlingen mot hållbara energisystem.

Det här är verkligen framtidens fabrik – det är gröna, smarta produkter som produceras och det görs i en fabriksmiljö som är ren, tyst och med hög automationsgrad. Den nya anläggningen kommer skapa mycket bra förutsättningar för nära samarbete mellan vår utveckling, vår produktion och våra kunder säger Torbjörn.

Anläggningen meddelas tas i drift under 2024. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2