Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Britishvolt Elektronikproduktion | 29 augusti 2022

Northvolt-konkurrentens vd kliver ner från tronen

Britishvolts vd tillika grundare, Orral Nadjari meddelas kliva ner från vd-posten, och efterträds av tillförordnad vd, Dr. Graham Hoare.

Det var efter att den brittiska Northvolt-konkurrenten beviljats regeringsstöd på runt 3,8 miljarder pund för sin kommande fabrik i Northumberland som ledningsskiftet presenterades. 

Båda beskeden uppges positionera bolaget för att snabbt nå "fullt operativt läge", där de första cellerna beräknas skeppas ut till kund i sommar. Cellerna sägs av Britishvolt gott och väl uppnå de egna kvalitets- och prestandamässiga kraven. 

Jag är oerhört stolt över vad Britishvolt har åstadkommit sedan företaget grundades 2019. Vi har överträffat alla förväntningar och förverkligat min vision, som har varit möjlig tack vare den brittiska regeringens framsynthet. Under tre års tid har vi skapat en organisation som är stark och hållbar, och fokuserad på att nå våra strategiska mål för den inledande produktionsfasen vid vår UK Gigaplant, skriver Orral Nadjari i ett pressmeddelande.

Fabriken beräknas producera över 300'000 batterier per år vid full kapacitet. 

Annons
Annons
2022-10-05 12:09 V20.8.44-1